أحلي طريقة لعمل اللازانيا
- 2\1 كيلو لحمه مفرومة
- 2 ملعقة زيت
- بصل مبشورة
- رشة ملح
- 2 فص ثوم مهروسين
- 2 ملعقة صلصة طماطم
- 2\1 ملعقة فلفل اسود
- 2\1 ملعقة كمون لعمل البشاميل:
4ملاعق زبدة
5 ملاعق زبدة
لتر حليب
- 2- نضع الفلفل الاسود والملح والكمون بعد ذلك نضع الثوم
- 3- نضع اللحمة ونقلب حتي يتغير لونها ثم نضع الصلصة
- نتركها تتسوي علي نار هادئة
- 4- لعمل البشاميل في حلة علي النارنضع 4ملاعق زبدة 5 ملاعق دقيق ونقلبهم جيدا
- 5-نضع الحليب مع التقليب المستمر حتي يتماسك
- 6- نحضر صينيه نضع فيها بشاميل ثم طبقة لازانيا ثم طبقة بشاميل ثم اللحمة المفرومة ونكرر كمان مرة بنفس الطريقة
- أخر حاجة طبقة لازانيا وبشاميل
- 7- نضع علي الوجه جبنة موزاريلا
- 8- ندخلها الفرن علي درجة حرارة 170 لمدة 30 دقيقة
Aucun commentaire :