طريقة عمل خبز الضفيرة
- 4كوب وربع دقيق
- 2ملعقة كبار خميرة
- 4\1 كوب زيت
- 6 بيضات
- 2 ملعقة عسل ابيض
- 3\1 كوب ماء
4 cups and a quarter of flour
2 tablespoons of yeast
1/4 cup oil
6 eggs
2 tablespoons of white honey
1/3 cup water
- 1- في طبق عميق نضع الماء الدافئ والخميرة وذرة سكر ونتركها علي جانب
- 2- في بوله نضع الدقيق ونضع عليه ذرة ملح و نضع عليها 4 صفار بيض و2 بيضة والزيت والعسل ونقلبهم جيدا
- 3- بعد كده نضع خليط الخميرة ونلم العجينه كويس جدا
- 4- نتركها في بوله مدهونة زيت سعتين حتي تختمر
- 5- نلم العجينه برشة دقيق ونقسم العجينة الي 6 قطع ونكورها
- 6- نبرم العجينة بالطول كل ثلاثة نمسكهم مع بعض ونشكل علي شكل ضفيرة وندهن وش العجينةبصفاربيض وسمسم
- 7- ندخلها الفرن علي درجة 180 لمدة 30 دقيقة
Keine Kommentare :